tiistai 7. tammikuuta 2014

Pohjanmaa


Etelä-Pohjanmaan suomenkielinen alue on vahvasti maa- ja karjatalous aluetta. Maito-, vilja-, ja lihatuotteet keskeisenä osana ruokaa.
 
Vahvasta karjataloudesta johtuen Etelä-Pohjanmaan perinneruokien joukkoon kuuluu runsaasti veriruokia.
 
Kaksikielisellä rannikkoseudulla on enemmän kalaisempi ruokaperinne. Siika on Pohjanmaan rannikkoseudun tärkeä talouskala.
 
Pohjanmaa on kuuluisa vihannesviljelmistään, tomaattia tuotetaan 70% koko Suomen tomaateista ja kurkkua 45%.
 
Perinteisiä jälkiruokia ovat marjoista valmistetut kiisselit, keitot ja puurot.
Juustoja Pohjanmaalla on valmistettu kautta aikojen, maineikkain edustaja on leipäjuusto.
 
Pohjanmaa on myös perinteistä makkaranvalmistus aluetta. Verimakkaroiden lisäksi Pohjanmaalla valmistetaan ryynimakkaroita, joissa käytetään ohraryynejä ja mausteena rusinoita.
   Menu 
Alkuruoka: Klimppisoppa 
Ohrarieska, naurisrieska
 
Pääruoka: Narajutesjuusto-lihasoosi ja perunavoi, leipäjuusto-lakkahillo salaatti
 
Jälkiruoka: Vadelma-punaherukka kiisseli js kaljavelli
 
 
 
        
 
       

 
http://www.kotikokki.net/reseptit/nayta/153802/Vadelma%252f%20Punaherukka%20kiisseli/

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti